Als u op zoek bent naar een kosteneffectieve en milieubewuste manier van verwarmen, kan infrarood verwarming de oplossing voor u zijn. Infrarood panelen kunnen snel en effectief uw woning verwarmen zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Infrarood verwarming verwarmt namelijk door elektriciteit om te zetten in warmte. Wilt u wellicht infrarood verwarming kopen, maar zou u graag wat meer willen weten over de voordelen? In dit artikel leg ik het u graag uit.

Hoe werkt het

De methode van verwarmen die infrarood verwarming gebruikt is vergelijkbaar met de zon. Het verwarmt niet de lucht (zoals traditionele verwarmingsradiatoren dat doen), maar de objecten in de ruimte. Alles wat binnen het stralingsveld van de infrarood panelen valt wordt op efficiënte wijze opgewarmd. Die objecten geven vervolgens weer warmte af aan de rest van de ruimte. En dat gebeurd zeer snel. U hoeft dus niet van tevoren de verwarming aan te zetten en te wachten tot de ruimte opwarmt. U zet de panelen aan en bepaald de temperatuur met de thermostaat en kunt gelijk genieten van de aangename warmte die van de panelen af komt.

Duurzaam

De reden waarom mensen kiezen voor infrarood verwarming ter vervanging van hun cv, is onder andere duurzaamheid. Infrarood verwarming kopen is een milieubewuste keuze, omdat het gebruik maakt van (duurzaam opgewekte) elektriciteit. Er worden dus geen fossiele brandstoffen uitgeput. Ook is er sprake van minder CO2 uitstoot bij het gebruik van infrarood verwarming. Het is aan te raden om de infrarood verwarming enkel aan te zetten als u in de ruimte bent. Doordat er geen sprake is van luchtverwarming heeft het aan laten staan van de infrarood panelen tenslotte geen zin. Dit verbruikt onnodig stroom en zal dus niet zuiniger zijn. Gelukkig warmen de panelen zich binnen 3 minuten op tot een aangename temperatuur.

Gebruiksvriendelijk en modern

Nog een reden waarom steeds meer mensen overstappen op infrarood verwarming is het gemak in onderhoud en gebruik. De gebruiksaanwijzing van infrarood panelen spreken redelijk voor zich. Ook het uiterlijk van de panelen trekt een hoop mensen aan. De panelen zijn strak qua design en passen goed in elk interieur. Het is zelfs mogelijk om de panelen compleet te camoufleren in de ruimte door ze te personaliseren met zelfgekozen afbeeldingen. Infrarood panelen komen in verschillende afmetingen en kunnen in vrijwel elke ruimte geplaatst worden, denk bijvoorbeeld aan de badkamer, studeerkamer of woonkamer.

Milieubewust en kosteneffectief

Infrarood verwarming kopen zal zoals hierboven vermeld een milieubewuste en kosteneffectieve keuze zijn, mits u zich goed laat informeren over de mogelijkheden voor uw woning. Maar als uw woning goed geïsoleerd is en u gebruik maakt van duurzame stroom, zult u merken dat u aanzienlijk bespaard op de kosten van uw energierekening, vooral in de winter.

Geef een reactie