Nieuwe hobby

Een van de nieuwe hobby’s die ik dit jaar begonnen ben is hiphop dansen. Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe sport want ik was dingen zoals hardlopen en de sportschool meer dan zat. Daarom wilde ik niet alleen maar sporten om puur te sporten. In plaats daarvan wilde ik iets doen waar ik ook wat van leerde en waar ik plezier in had. Na wat rondkijken kwam ik uit op hiphop dans. In dit artikel bespreek ik wat je moet weten als je ook aan deze leuke sport wilt beginnen.

Cultuur

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om de cultuur te leren kennen. Hip Hop dans is niet alleen een sport en dans maar het is ook een lifestyle. Je hoort er de juiste kleding bij te dragen zoals merken als Balr. Wanneer er over hiphop dans gesproken wordt gaat het om een straat dansstijl die voornamelijk, en logischerwijs, op hiphop muziek word gedanst. De dansstijl is gecreëerd in de jaren 70 en word voornamelijk populair door verschillende crews die beroemd werden in de Verenigde staten. Later werd de dans ook populairder door films zoals Step Up.

Improviseren

De straat dans was in het begin een underground scene maar het werd al snel gecommercialiseerd. Deze commerciële versie van de dans staat ook wel bekend als de nieuwe stijl. Desondanks zijn er ook nog veel dansers die deze stijl niet echte hiphop dans vinden. Het is namelijk zo dat officieel hiphop dans een geïmproviseerde stijl is. Dit betekent dat sommige dansers er geen fan van zijn dat er voor wedstrijden bijvoorbeeld hele routines worden ingestudeerd.

Desondanks ben ik wel fan van deze kant van hiphop. Ik vind het fantastisch om een routine in te sturen en samen met vriendinnen uit te voeren. Samen met de meisjes van mijn dansschool outfits uitzoeken bij Daily Paper is natuurlijk ook leuk dus het is een stoere sport maar shoppen hoort er ook nog bij. Desondanks wil ik misschien ook nog een andere sport beginnen zoals paaldansen. Het is natuurlijk een dans die een slechte reputatie heeft maar het is ontzettend zwaar en je wordt er dus topfit. Daarnaast kan het ook nog van pas komen met je vriend natuurlijk.

Geef een reactie