Op vakantie in alle richtingen

Posted On By Elsa

We gaan weer op vakantie! Sommige mensen durven het al aan om de koffers te pakken en naar het buitenland te trekken maar er zijn ook veel families die er de voorkeur aan geven om in Nederland te blijven. Of dit nu door de huidige wereldsituatie komt of niet. Gelukkig is Nederland ook een heerlijk land om vakantie in te vieren. In deze blog vertel ik je wat je allemaal kunt doen tijdens een vakantie in Nederland. Lees je mee?

Hoog in het noorden

In Nederland kan je de auto pakken en ben je in 3 uur van het Noorden naar het Zuiden gereden. Je hebt alles voor het uitzoeken en je kan dit in feite iedere dag doen als je op zoek ben naar een andere omgeving. Een mooie plek om vakantie te vieren in Nederland is toch wel in Friesland. Wanneer je in een bungalowpark Friesland zit, hoog in ons noordelijkste puntje, waan je je toch even in een ander land maar wel met Hollandse nuchterheid.

Aan het strand in het zuiden

In het Noorden kan je het water op maar dat kan ook in het zuiden. Zo kiest men er ook weleens voor om een vakantiedag of een hele vakantie door te brengen in de provincie Zeeland. De temperaturen zijn in Nederland de afgelopen zomers hoog genoeg geweest, daarvoor hoef je niet naar de Spaanse kust, en dus ervaar je in Zeeland ook het echte strand-vakantiegevoel. Schuif aan bij één van de leuke strandtentjes en houd weersverwachtingen in de gaten zodat je nooit voor verassingen staan. Er is immers niets zo veranderlijk als het weer, zeker in Nederland.

Een westelijke stad

Liever wat actiever? Ga dan eens kijken in één van onze randsteden. Wist jij dat een groot deel van de Nederlanders nog nooit in de hoofdstad is geweest? En dat terwijl we helemaal geen groot landje zijn. Duik in winkels, plof neer op het terras en snuif cultuur op in één van de vele museums. Je zal je geen moment vervelen.

De bossen in het oosten

Maar je kan ook actief zijn op een andere manier. Bijvoorbeeld door naar het oosten te trekken waar de bossen dichter zijn. Ga voor een prachtige wandeling, maar kijk uit dat je niet zomaar Duitsland in wandelt! Dan ben je ineens toch in het buitenland op vakantie! De Nederlandse natuur zien we vaak over het hoofd maar ze is werkelijk waar prachtig. Een wandeling, fietstochtje of iets dergelijks mag dan ook zeker niet ontbreken op je vakantie.

Geef een reactie