Een eigen huis kopen

Posted On By Elsa

Je eigen huis hebben is de droom van velen. Je eigen paleisje waar je lang voor gespaard en naar uitgekeken hebt. Maar bij het kopen van een huis komt wel het een en ander kijken. Nederland telde begin van dit jaar ruim 17 miljoen bewoners van een huis, woonachtig in bijna 7,9 miljoen woningen. Het rijtjeshuis is daarbij verreweg het meest populair. Van de 7,9 miljoen woningen zijn er rond de 4,5 miljoen koopwoningen. Er zijn dus volop woningen beschikbaar als je wilt gaan kopen maar hoe ga je te werk? Je begint uiteraard met het zoeken van jouw droomhuis. Naast de zoektocht en het regelen van een hypotheek zal je wellicht op zoek moeten naar een taxateur om de woning te laten taxeren. En een notaris om de koop officieel te maken.  Als je je droomhuis gevonden hebt zal de verkopend makelaar het koopcontract opstellen en alle bijkomende zaken bespreken. Als je het voorlopig koopcontract getekend hebt, is het vervolgens zaak om meteen met de aanvraag voor een hypotheek te starten.

De inrichting van je huis

Als het dan zover is dat je de sleutel van je eigen huis hebt ontvangen dan begint het leuke werk. Voor de sleuteloverdracht heb je natuurlijk al plannen gemaakt hoe je jouw huis ingericht wilt hebben. Misschien wil je een nieuwe keuken of badkamer? Als de vloer niet naar je zin is dan is het raadzaam om die ook meteen te vervangen als het huis nog leeg is. Als je er eenmaal woont dan is het vaak te veel gedoe om je vloer nog te vervangen. Ook het verven of behangen van de muren is een flinke klus om te doen. Tenslotte zijn het natuurlijk de meubels die je uit kan gaan zoeken. Er is voldoende keuze op het gebied van banken en fauteuils. Ga je voor een stoere leren bank of kies je toch liever voor een mooie ribstof.

Lampen

Naast alle bovenstaande stappen die je moet zetten is verlichting in je huis ook erg belangrijk. Het is vaak aan te raden om de lampen pas te kiezen en op te hangen als derest van je inrichting staat. Zo kan je goed zien wat voor licht je nodig hebt en wat voor soort licht je wilt. Voor in je slaapkamer, keuken of badkamer zijn LED strips erg populair. Led strips heb je in verschillende kleuren, maten en standen. Zo kan je kiezen voor mooi warm licht wat erg mooi kan zijn in een slaapkamer. Of je kiest voor een regenboog led strip die jouw badkamer een leuk speels effect geeft. Het gebruik van Led strips is voor iedereen aan te raden en geeft een echte oppepper aan je interieur.

Geef een reactie