Een warm woonkleed kun je voor veel doeleinden gebruiken

Plaids

Wanneer je wat warme woonkleden (of plaids) in huis hebt, kun je alle kanten op. Natuurlijk kun je heerlijk met je dekentje op de bank kruipen op een koude winteravond. Er zijn maar weinig dingen zo fijn. Kopje thee erbij en natuurlijk een stukje chocolade (of warme chocolademelk en een flinke bak pepernoten). Je kat of je hond op schoot en zappen maar. Of gewoon een immens slechte kerstfilm kijken. Jouw avond is alvast helemaal goed.

Maar je kunt nog meer met zo’n kleed

Want je kunt er (samen met je kinderen) bijvoorbeeld ook prima een hut van bouwen in de huiskamer. Gooi zo’n groot kleed over je tafel en onder de tafel ontstaat als vanzelf een hut. Die hut kun je nog aankleden met de kussens van de bank. En natuurlijk drink je daar een kopje thee of limonade met de kinderen. Je kunt zelfs picknicken in de hut. Dat is alvast een goed idee voor de kerstvakantie. Doordat het kleed over de tafel hangt en tot op de grond komt, zie je ook niet wat voor troep het daar is wanneer je kinderen zo’n beetje al hun speelgoed erheen slepen. Dat is weer van later zorg.
Plaids

Picknicken in de huiskamer of buiten

Picknicken is altijd een goed idee. Of je dat nu in de huiskamer (lekker warm en behaaglijk) doet of in de lente of zomer in de buitenlucht. Het uitspreiden van het kleed heeft al een bepaalde charme. Bedenk daar dan ook nog een goed gevulde picknickmand bij en je dag kan niet meer stuk. En picknicken is heus niet alleen leuk voor kinderen. Neem een kleed en een mand met eten mee als je een stuk gaat fietsen en kies een mooi plekje uit onderweg. Dat is, ook voor volwassenen, echt genieten.

Een kleed in de auto, is dat nog echt nodig?

Een van de eerste dingen die ik van mijn ouders kreeg toen ik mijn eerste auto kocht was een geruit kleed. Want als ik stil kwam te staan, kon ik het nog wel eens koud krijgen. Je begrijpt dat ik nog uit de tijd van voor de mobieltjes stam. Want nu zou ik gewoon iemand bellen om me te halen of bij te staan. Al kan ik me voorstellen dat zo’n lekker warm kleed je evengoed een bepaalde troost kan geven wanneer je een flinke tijd in de berm van de snelweg (achter de vangrail) zit te wachten op de wegenwacht.

Geef een reactie