Creëer het echte ‘home’ gevoel met deze tips

Posted On By Elsa

Als je een nieuw huis hebt of gewoon nooit echt goed bent geweest in inrichting, kan het lastig zijn om je echt thuis te voelen in huis. Soms voelt het leeg, niet knus of donker aan. Dit kan komen doordat er bijvoorbeeld weinig licht in een bepaalde kamer valt of doordat je vloer donker is en je geen geld/tijd/mogelijkheden hebt om deze te vervangen. Wat de reden ook is, met je inrichting is echt een hele hoop te verhelpen. Daarom heb ik voor jullie hier de beste tips op een rijtje gezet om je huis zo in te richten dat je je binnen no-time helemaal thuis voelt!

De juiste meubels

Een goed begin is het halve werk, wordt vaak gezegd. Daar ben ik het helemaal mee eens! In het geval van een huis decoreren is het goed begin, vind ik, de juiste meubels kiezen. Als je een donkere vloer of een donkere kamer hebt, kies dan voor lichte meubels. Naast de kleur, kan je ook door de soort meubels een gezellige sfeer creëren. Kies bijvoorbeeld niet voor statische, moderne meubels, maar wat ‘ouderwetsere’ maar toch hippe meubels. Zo kun je denken aan mooie retro fauteuils of een kleurig tapijt, heel hip maar toch gezellig.

Geen licht = kaarsjes!

Als je weinig licht hebt in een kamer kun je ook door middel van kaarsen de knusse sfeer terughalen. Persoonlijk ben ik altijd erg fan van mooie plateaus zoals bijvoorbeeld van hout met grote robuuste kaarsen erop. Dit is wel meer een ‘statement piece’, dus als je al een druk huis hebt door bijvoorbeeld veel spullen zou ik eerder kiezen voor kleinere kaarshouders met waxinelichtjes erin. Wat betreft waxinelichthouders en plateaus zijn er echt talloze keuzes. Of je nou een bepaalde kleur, materiaal of structuur wil; geloof me je gaat het vinden!

Pinterest

Toch snap ik dat als je niet zo goed bent in het decoreren van je huis, je deze tips misschien alsnog als ingewikkeld ervaart. Want welke kleur kaarsjes moet je dan kopen? En welke retro, hippe meubels kan je nog meer aan denken? Gelukkig bestaat er de app Pinterest waarop je super veel plaatjes kan vinden van woonkamers, slaapkamers, badkamers, noem maar op. Hier kan je niet alleen qua decoratie en meubels inspiratie opdoen, maar ook bijvoorbeeld voor de opstelling van je meubels. Dus maak een lekkere kop thee en zoeken maar!

Geef een reactie