Georganiseerd zijn thuis én op werk

Posted On By Elsa
afvalcontainer huren in Rotterdam

Zoals je misschien wel door hebt, vind ik het heerlijk om te bloggen over alles dat met lifestyle te maken heeft. Hierdoor ontvang ik van tijd tot tijd ook vragen van lezers. Ik vind het altijd leuk om te zien dat mijn blogs aandachtig worden gelezen. Bovendien krijg ik vaak ook weer inspiratie voor een volgende blog op basis van de ontvangen reacties. Zo kreeg ik de laatste paar weken regelmatig een verzoek binnen om te schrijven over de beste manieren om georganiseerd te zijn. Het lijkt me een goed moment om mijn tips met jou te delen. Zo ben jij ook georganiseerd thuis én op werk.

Alles op orde in huis

Het stofzuigen, de was opruimen en alles steeds schoonmaken. Ik zal even heel eerlijk zijn: niemand is perfect georganiseerd thuis. Dat komt omdat het leven gewoon gebeurt. Daarom zal er altijd wel wat rommeltjes verspreid door het huis liggen. Er zijn echter wel manieren waarop de overige rotzooi kan organiseren. Zo kun je de bende limiteren en beperken. Persoonlijk vind ik het fijn om standaard een dag aan te wijzen voor bepaalde werkzaamheden. Zo doe ik altijd op woensdag en zondag het hele huis stofzuigen. Door duidelijke afspraken met jezelf te maken, kun je eenvoudig het huis weer op orde krijgen en alles georganiseerd houden.

Georganiseerd op werk

In hoeverre je georganiseerd kunt zijn op werk, is natuurlijk ook afhankelijk van het type werk dat je doet. Zo ben ik een zelfstandige ondernemer. Dat is ergens ontzettend leuk en tegelijkertijd verlies je heel gauw het overzicht als je niet georganiseerd bent. Mijn bedrijf is gevestigd in de omgeving van Rotterdam. Zo liet ik voorheen altijd mijn bedrijfsafval afvoeren door de gemeente. Dat veroorzaakte op den duur voor een hoop onnodige stress en extra kosten. De oplossing kwam in de vorm van een afvalcontainer huren in Rotterdam. Nu kon ik zelf bepalen wanneer het bedrijfsafval opgehaald werd. Soms kan zoiets kleins als een afvalcontainer huren in Rotterdam al de oplossing zijn!

Een andere manier om georganiseerd te zijn op werk, is om elke maand een moment in te plannen om rotzooi op te ruimen. Zo staat na verloop van tijd mijn bureau vol met stapels papier. Papierwerk dat ik moet bewaren, papierwerk dat ik nog moet weggooien en administratie die voor iemand anders is. In zo’n situatie verlies je natuurlijk op een gegeven moment het overzicht. Daarom kan het echt helpen om in je agenda een opruimmoment in te plannen. Het heeft voor mij echt een wereld van verschil gemaakt!

Geef een reactie