Wat zou jij willen veranderen aan je huis?

Dakterras laten plaatsen

We hebben allemaal wensen en dromen. Over ons huis bijvoorbeeld. Want stel nu toch dat je een zak geld zou vinden of winnen, wat zou jij dan willen veranderen aan je huis? Ga je dan verhuizen naar een andere plek of knap je het huis waar je nu woont helemaal op? Ga je een dakterras laten plaatsen? Of zonnepanelen? Zet je een enorme garage neer voor alle nieuwe auto’s die je wilt gaan aanschaffen? Laat je de complete gevel vervangen voor een mooier exemplaar of laat je alles isoleren zodat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over de rekening van de nutsbedrijven?

Wanneer je lekker droomt zijn de mogelijkheden onbeperkt

Want hoe fijn je ook woont, er is altijd wel iets dat je eigenlijk zou willen aanpassen. Maar ja, dat geld hé? Toch zijn sommige dingen niet zo duur als je zou verwachten. Zeker wanneer je je buren ook zo ver krijgt om dezelfde verbouwing aan te gaan. Het plaatsen van 3 dakkapellen (op drie aansluitende huizen) kan ervoor zorgen dat de prijs per dakkapel flink omlaag gaat. En dan blijft het dus niet alleen bij dromen. Dan heb je zomaar, voor een redelijke prijs een hele grote uitbreiding aan je huis. En je buren ook.
Dakterras laten plaatsen

Die zak geld willen we allemaal wel winnen of vinden

Of een geldboompje in de achtertuin. Dat lijkt mij ook wel wat. Ik zou dan heerlijk de keuken aanpakken. Alle oude kastjes eruit. De buitenmuur een stuk verplaatsen en dan alles nieuw en fris. Met een joekel van een kookeiland. Ooh, bij het idee krijg ik al een glimlach op mijn gezicht. Maar ja, het is nu misschien niet het seizoen voor het bloeien van de geldboompjes. Sparen is dus het devies. En dat is ook een sport. Om met de inkomsten die je nu hebt zoveel apart te kunnen zetten dat je je (woon)doelen kunt gaan verwezenlijken.

Maar toch… áls ik ineens veel geld zou hebben…

Dan zou ik dus niet verhuizen. Ik zit echt prima waar ik nu zit. Ik zou wel voor mooie nieuwe pvc-vloeren gaan. En ik zou alle plafonds en muren laten spuiten of schilderen door een professional. Alle gordijnen zouden eruit gaan en daar zou ik van die mooie shutters voor in de plaats (laten) hangen. Ook zou ik de tuin nu eens echt goed laten aanleggen. Onderhoudsvriendelijker, maar nog steeds wel een fijne plek om te zijn.

Geef een reactie